Crash flight MH17

We the people of STNL (the Foundation for Co-operative Trauma Assistance Netherlands) think you heard about the crash of the airplane of Malaysian Airlines
Read more...

Tips tegen griep en daarmee ook tegen Corona virussen

Griep-epidemieën zijn van alle tijden. Op dit moment (maart 2020) heeft zich een griep-epidemie ontwikkeld met een Corona-virus (COVID-19), die steeds groter delen van de wereld treft. Ook Europa is hierdoor getroffen en in Nederland zijn er besmette personen geconstateerd. Er is inzet alom om de risico’s te beperken. De overheid adviseert aandacht voor persoonlijke hygiëne, door lang (zo’n 20 seconden) je handen te wassen en bij hoesten dit in de elleboog te doen. Houdt u voorts 1,5 meter afstand van anderen. Blijf thuis als u klachten heeft, bijvoorbeeld bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. En heeft u griepverschijnselen (38 °C temperatuur of hoger, hoesten, keel- en/of hoofdpijn e.d.) neem dan contact op met uw (huis)arts!

Zie ook op de website van de rijksoverheid voor meer informatie:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland

Hierna volgen enkele aanvullende tips, die een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van het risico op griep. Het betreft tips, die niet specifiek op een bepaald virus zijn gericht, maar meer algemeen virussen minder kans geven.

Griep-epidemie

Bij een zich ontwikkelende griep-epidemie is het belangrijk tijdig je immuunsysteem preventief te steunen. Ben je al getroffen door een virus, dan kun je ook zelf maatregelen nemen. Natuurlijk is het snel contact opnemen met een arts daarbij belangrijk.

Wat kun je zelf doen?
Je kunt preventief handelen en je kunt virussen bestrijden.

Preventief
Om zich te beschermen tegen griep en virussen in het algemeen kun je je immuunsysteem stimuleren om paraat te staan. Daarmee verminder je de kans dat je ziek wordt door een virus of bacterie. Daarbij helpt het middel van A. Vogel ‘Echinaforce Hot Drink’. Zie voor de gebruiksaanwijzing de informatie bij het product en vraag anders ook de drogist hierom.

Echinaforce

Deze Hot Drink bevat een hoge dosis Echinacea purpurea. Dit stimuleert de werking van het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toeneemt. Je herstelt sneller bij griep en verkoudheid. De Hot Drink is aangevuld met vlierbes en is volledig natuurlijk.

Bestrijding van virussen

Ben je al grieperig geworden, dan kun je een hoge dosis Vitamine C slikken, gedurende enkele dagen. Voor volwassenen tot 8 gram per dag. Vitamine C helpt de vermenigvuldiging van virussen te blokkeren..

Als je al griep hebt:

Verminder/blokkeer de vermenigvuldiging van virussen:

Heel veel Vitamine C gebruiken.
Voor volwassenen 6000 tot 8000 mg Vitamine C per dag gedurende enkele (4 of 5) dagen.
Als u dunne ontlasting krijgt, dan minderen.

Aanbevolen merken Vitamine C

  Solgar: Bonusan:
  Vitamine C

Meer informatie

COVID-19 WikipediA

Wie zijn wij

Deze website is een product van het Samenwerkingsverband Traumahulpverlening Nederland (STNL), een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die als stichting tot voor kort was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De stichting is opgeheven. Maar dit product (de website met tips) http://www.stnl.info/index.php/nl/artikelen/coronavirus is gebleven en wordt onderhouden door particulieren, zonder winstoogmerk en op eigen kosten.

 

 

Login Form

Radioactieve straling

Wat kun je doen als besmetting met radioactieve deeltjes of blootstelling aan straling dreigt of heeft plaatsgevonden?
De hierbij aangereikte informatie kan niet totaal beschermen bij blootstelling aan radioactieve stoffen en/of straling. Maar met de tips kan wel vermindering van de gevolgen worden bereikt.
Lees meer..